Velonista.se header image 2

Klubbmästerskap på Monark från 1960

September 13th, 2008 · 1 kommentar · Foto, Klassiskt

Retrocyklarna gör sitt återtåg i Göteborg. Samtidigt som Komet Club Rouleur startade sin Ronde van Retaard i Alingsås genomförde Hisingens CK sitt klubbmästerskap.


Klicka på bilderna för att se fler (18 st) och större bilder

Fartkanonen Glenn Dahl genomförde tävlingen på en fantastiskt fin Monark från 1960 utrustad bland annat med Simplex-växlar (4 klingor bak och spakväxlat fram), Ideale-sadel, vingmuttrar och ram i äkta flygstål. Allt original.

Även klädmässigt var det oldschool som gällde med klubbtröja från 80-talet, Campagnolo yllebyxor med sämskskinn, näthandskar, världsmästarhängslen och Monark bananhjälm. Stilig som få. Att han dessutom klockade in på en fin fjärdeplats gör ju inte saken sämre.

Jo, cykelsporten var faktiskt vackrare förr!

Tags:

1 kommentar än så länge

  • 1 Klas // Sep 19, 2008 at 10:12 am

    Härlig bike! Köpte själv en Crescent Världsmästarcykel igår, med liknande växelsystem för främre klingor. Totalt 10 växlar. Dock var alla vajrar avklippta så jag har en ‘SS’ låst i 8e växel med hjälp av slangklämma och knopkunskaper. Hur som, kallas inte även spakväxlat för självmordsväxel? Liknande suicide gear på HD o andra motordrivna monster?
    /Klas

Skriv en kommentar