Velonista.se header image 2

Ride of silence

May 5th, 2009 · 1 kommentar · Arrangemang

Snart är det dags för Ride of Silence runt om i världen. Men på Sverige-fronten ser det mörkt ut just nu. Förändring på gång kanske?

Ride of silence

Ride of Silence är en företeelse som startade i maj 2003 när cyklisten Larry Schwartz dödades då han träffades av sidospegeln på en förbipasserande skolbuss i Dallas.

Tanken med Ride of Silence är att hedra de cyklister som dödats eller skadats i trafiken, att skapa uppmärksamhet kring cyklandet och att poängtera att vägarna måste delas mellan såväl cyklister som bilister. Årets Ride of Silence går den 20 maj.

På en Ride of Silence finns vare sig sponsorer, anmälmningsavgifter, nummerlappar eller annat som man brukar förknippa med andra lopp. Istället samlas man spontant och cyklar en förutbestämd runda tillsammans i tysthet i max 19 km/h.

Sedan starten 2003 har Ride of Silence spridit sig runt om i världen, men tyvärr inte till Sverige ännu. Kan 2009 bli året då det blir förändring på den saken? Läs mer på hemsidan för Ride of Silence.

» Ride of Silence

Tags:

1 kommentar än så länge

  • 1 Jon-Erik // May 22, 2009 at 5:42 pm

    Vad hände? Blev det någon cykling här?
    Det hade verkligen behövts! Än vet jag ingen cyklist som blivit dödad, men det kanske är en tidsfråga! Jag hoppas att jag slipper uppleva det!

Skriv en kommentar